Yes we mogen weer naar binnen!

Gepubliceerd op 18 mei 2021 om 21:18

Hé hé we mogen weer naar binnen. About fucking time. Na bijna een half jaar buiten trainen werd het onderhand wel weer tijd. Na regen, sneeuw, vrieskou, hagel en wind te hebben getrotseerd kunnen we weer binnen kapot gaan. 

Dinsdag 15 december startte de tweede lockdown. De avond daarvoor werd het aangekondigd, ik was in de box aan het lesgeven en hoorde het van een collega trainer. Dat was wel een domper...

Hoe boxen in nederland daar op reageerden was heel divers. Sommige boxen migreerden hun equipment naar buiten, soms gedeeltelijk en soms helemaal. Sommige boxen huurden of kochten meteen tenten en zetten die op op hun parkeerplaats. Ik heb zelfs complete containers gezien die gehuurd werden en voor de box werden neergezet. Er waren boxen die ook hun rig buiten neerzetten zodat ze in de buitenlessen zo veel mogelijk hun programmering konden laten door lopen.

 

Slecht weer programmering

In mijn omgeving (brabant/limburg) heb ik trainers elke morgen roeiers, bikes, ski ergs, plyo boxen, halterstangen, kettlebells en honderden kilo's aan schijven naar buiten zien slepen. Als het begon te regenen waren er "regenprogramma's" en werden de dure apparaten weer haastig naar binnen gebracht. Waarna natuurlijk de zon weer doorbrak en het weer droog werd. Eventjes. Holland jonguh! 

Boxen die een tent of tenten konden neerzetten (of zelfs containers) hadden daar minder last van. Desalniettemin was het logistiek gezien ook een uitdaging. 

 

Adapt or die

Er waren ook een aantal creatieve oplossingen te zien bij boxen. Ik heb karretjes gezien waar schijven en materialen op werden vervoerd, lampen om in de winteravonden buiten kunnen blijven trainen en laatst was Wesley Cloos bij ons in Weert op bezoek en zag ik op zijn stories ingenieuze karretjes met schijven en andere spullen die per atleet kon worden opgeladen.

WODs en oefeningen werden aangepast, de Open kwam nog voorbij met een Limited Equipment en Bodyweight versie en toernooien die verplaatst werden en online kwalificaties die aangepast moesten worden... tja de wereld moet zich aanpassen en CrossFit dus ook.

En nee het was niet allemaal geinig. Sommige boxen kregen geen toestemming van hun gemeenten om buiten te sporten of in zo'n beperkte capaciteit dat ze besloten om dicht te blijven en te proberen de storm uit te zitten. 

 

We mogen weer!

Dat is vanaf morgenvroeg (19 mei) voorbij en we mogen weer binnen aan de slag. Met anderhalve meter, max 30 personen en zonder kleerkamers. Maar toch, we kunnen in ieder geval weer CrossFit gaan ervaren zoals we in nederland "gewoon waren"... in ieder geval tot de volgende lockdown. Ik hoop dat we realiseren dat, meer dan ooit, niks vanzelfsprekend is! Enjoy!

 

WOD ZE!

 

Renato

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.